חשיפה של מעסיקים לסנקציות פליליות ומנהליות בדיני עבודה
מעסיקים רבים לא מודעים לכך כי מעבר לפן האזרחי של דיני עבודה שבא לידי ביטוי בהגשת תביעות כספיות לבתי הדין לעבודה, הפרה של חוקי העבודה יכולה להוביל גם לפתיחת הליכים פלילים ומנהליים כנגד מעסיקים, מנהלי ובעלי משרה בתאגידים וחברות.
כאשר עובד מגיש תלונה למשרד הכלכלה נפתחת כנגד המעסיק חקירה פלילית לכל דבר, שבמסגרתה יכולה המדינה לבצע ביקורות גלויות וסמויות אצל המעסיק, לבצע האזנות, להפעיל סוכנים סמויים ועוד כלי חקירה רבים ומגוונים המוכרים לנו מחקירות פליליות. יודגש, כי הגשת התלונה למשרד הכלכלה מתרחשת לרוב במקביל להגשת תביעה אזרחית ואינה באה במקומה.
לאחר החקירה במשרד הכלכלה התיק עובר לבחינה של פרקליטי משרד הכלכלה אשר מחליטים אם העבירות יטופלו בפן המנהלי או הפלילי.
טיפול בפן המנהלי משמעותו קנסות של עשרות ומאות אלפי שקלים לכל הפרה שמשולמים לקופת המדינה. ברגע שהושתו קנסות אלה קשה מאד לבטלם או אפילו להפחית בשיעורם והם יכולים למוטט עסקים שלמים.
במקרים חמורים יותר, מוגש כתב אישום פלילי לבית הדין האזורי לעבודה וההליך שמתקיים בבית הדין הינו הליך פלילי לכל דבר, בכפוף לסדר הדין הפלילי. בהליך זה יכולים להיפסק קנסות כבדים, ולהסתיים רישום פלילי ואף שליחה לכלא של מנהלים בחברה, במקרים קיצוניים.
כצעד מונע, אנו ממליצים לכל מעסיק שאינו מלווה באופן קבוע על ידי עורך דין לדיני עבודה, לקבוע פגישת יעוץ מקיפה עם עורך דין מומחה לדיני עבודה שגם יבצע בדיקה מקיפה בחברה במידת הצורך.
חשוב מאד כי כל מעסיק שכבר קיבל פניה ממשרד הכלכלה בדבר חקירה שנפתחה בעניינו, יפנה מיידית לעורך דין מנוסה המתמחה בדיני עבודה בכדי שיוכל לסייע וללוות את המעסיק מן הרגע הראשון, שכן, להבדיל מהליך של תביעה אזרחית בבית הדין, בהליך הפלילי, אין מקום לטעויות ותיקונים ורשויות המדינה מונחות, כמדיניות, לנקוט יד קשה ואכיפה משמעותית.
*אין לראות באמור לעיל משום ייעוץ משפטי ו/או תחליף לייעוץ משפטי, ו/או חוות דעת משפטית. הפוסט מהווה סקירה כללית בלבד, בכל מקרה יש להתייעץ עם עו"ד מוסמך על מנת לקבל ייעוץ המותאם לנסיבות המיוחדות ולנתוני המקרה הספציפי וכל מקרה יש לבחון לגופו.
השאירו תגובה
Want to join the discussion?Feel free to contribute!